Çin'den Elektronik Eşya İthalatı

Elektronik esyanin ithalatini yapabilmek için Sanayi ve Ticaret Bakanligindan "bakim onarim ve servis garanti belgesine" sahip olmak gereklidir.

Türkiye'ye ithal edeceginiz bütün elektronik ürünler ilgili listelerde yer aliyorsa CE belgesine sahip olmalıdır. CE belgesine sahip olsa da, bir ürünün CE standartlarında olup olmadığının tesbiti için TSE'ye gönderilmesi mümkündür.

2. el elektronik esyanin ithalati yasaktir.

Elektronik ürünler gümrük vergisinden ya muaf ya da çok düsük oranlarda vergi vardır. Fakat % 18 KDV, ve varsa ÖTV ödenir.

Garanti Belgesi?

Herhangi bir ürüne garanti belgesi verebilmeniz için Sanayi Bakanligindan Bakim Onarim ve Servis Garantisi Belgesi alinmasi gerekmektedir. Bu belge için gerekli ve daha önce alinmasi gereken bir baska belge de yine ayni Bakanliktan temin edilen Satis Sonrasi Hizmetleri Yeterlilik Belgesidir. Bu belge için değişik bölgelerde yetkili servislerle anlasma gereklidir. Sürecin ayrıntıları ilgili tebliğlerde ayrıntılı olarak yazılıdır. Iki belgenin de basvurusu Sanayi ve Ticaret Bakanligi Tüketicinin ve Rekabetin Korunmasi Genel Müdürlügüne yapilmaktadır. Ayrıntılı bilgi için:

http://www.sanayi.gov.tr/webEdit/gozlem.aspx?sayfaNo=267

Ayrica,

Gerekirse telekomünikasyon kurumundan alinan Onay Belgesi için prosedürler için:

http://www.tk.gov.tr/tds/

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Tanınmış bir markanın(sony) ürünlerini ithal etmek istiyorum ancak CE belgesini nerde bulacağımı bilmiyorum. Nereden temin edilebilir bu belge.? İthal etmeyi düşündüğüm bütün ürünlerde CE işareti mevcuttur.

Teşekkürler

Adsız dedi ki...

http://ticaretokulu.blogspot.com/2007/10/ce-iareti-nedir.html

Adsız dedi ki...

CE belgesini ithalat yapacağınız firmadan talep edeceksiniz.